Zeevangsfanfare
Sinds 1968
Welkom bij de ZeevangsfanfareAgendaGastenboekFotoalbumNeem contact opNieuws en evenementen
Het orkest
Opleidingsorkest
Muzieklessen
40 Jarig Jubileum
Het orkest

De huidige vorm van de Zeevangsfanfare bestaat sinds 1968 en is een fusie van diverse verenigingen uit de gemeente Zeevang. Voor een uitgebreid verslag van het verleden van onze fanfare, verwijzen wij naar het kopje geschiedenis. In 2008 werd dus het 40-jarig bestaan gevierd. Het orkest staat onder leiding van Peter Goosensen en bestaat uit zo´n 45 leden. Tevens is er een B-orkest, waarin leerlingen samen kunnen spelen, en vormen een aantal leden in de Zeevangskapel. De fanfare heeft eigen opleiding voor koperblaasinstrumenten.

De concerten
De fanfare geeft diverse concerten per jaar (zie ook de agenda). In maart wordt het voorjaarsconcert voor de donateurs gegeven en sinds een paar jaar worden er aan het eind van het verenigingsjaar ook buitenconcerten gegeven op verschillende locaties in de Zeevang, he zogenaamde “Zeevangsfanfare on tour”-tournee. Daarnaast zijn er de “standaard” concerten met Sinterklaas, Kerstmis en Koninginnedag. Ook worden er verschillende festivals voor fanfareorkesten bezocht. Er zijn dus genoeg momenten om ons te zien spelen.

De repetities
De repetities worden gehouden in het cultureel centrum “De Watering”, van 19.45 tot 22.00 uur op donderdag. Het B-orkest speelt van 19.00 tot 19.30 uur. Als je al een instrument speelt, of een instrument wilt gaan spelen, kom dan gerust eens langs om te zien of het iets voor je is.